Beste decoupeerzaagbladen 2022

Om met een decoupeerzaag een goed zaagresultaat te behalen, is een goede machine alleen niet voldoende. De juiste keus decoupeerzaagbladen is even belangrijk. Wat de beste Bosch decoupeerzaagbladen, Makita decoupeerzaagjes, Festool decoupeerzaagjes en decoupeerzaagbladen van andere merken zijn, is mede afhankelijk van wat je wilt zagen. Daarnaast zijn er ook genoeg kwalitatieve punten om op te letten. Welke deze zijn en wat de beste decoupeerzaagbladen van 2022 zijn, lees je in dit artikel.

details
Beste middenklas decoupeerzaagbladen
DeWalt 5-delige Decoupeerzaagbladenset T301BCP
Beste decoupeerzaagbladen voor de doe-het-zelver
Bekijk op Coolblue
details
Aantal zaagbladen: 5
Geschikt voor: Hout
Beste decoupeerzaagbladen voor hout en metaal
Bosch T 123 XF Progressor
Beste veelzijdige decoupeerzaagbladen
Bekijk op Bol.com
details
Aantal zaagbladen: 1
Geschikt voor:
Hout & metaal
Beste goedkope decoupeerzaagbladen
Vonroc decoupeerzaagbladen
Beste goedkope decoupeerzaagbladen van dit moment
Bekijk op Bol.com
details
Aantal zaagbladen: 5
Geschikt voor:
Hout & metaal

De beste decoupeerzaagbladen van 2022 uitgelicht

De beste goedkope decoupeerzaagbladen: Vonroc decoupeerzaagbladen

Misschien moet je even wennen aan de naam. Vonroc is een Nederlands merk voor elektronisch gereedschap met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Vonroc decoupeerzaagbladen zijn volgens dezelfde filosofie (in Duitsland) gemaakt. Je koopt een prima product koopt voor weinig.  De universele T-aansluiting passen op decoupeerzagen van o.a.: Vonroc, Metabo, Bosch, Black + Decker, Makita, AEG, DeWalt, Festool, Hitachi, en Skil.

 • Geschikt voor thuisgebruik/veeleisende doe-het-zelver
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • T-aansluiting
 • Inhoud: 3 zaagbladen voor hout (grof en fijn), 2 zaagbladen voor bimetaal
 • Geschikt voor: fijn zagen van hout, laminaat en hardplastic, snel/grof zagen van hout,fijn zagen van metaal.
 • Kwaliteit: HCS/CV

Bestel de Vonroc decoupeerzaagbladen bij deze vertrouwde webshops:


De beste decoupeerzaagbladen voor hout en metaal: Bosch T 123 XF Progressor

Progressor decoupeerzaagbladen van Bosch vormen een klasse apart binnen het aanbod Bosch decoupeerzaagbladen. De zaagjes zijn gemaakt volgens ‘Bosch Hardmetaal Technologie’ waardoor de zaagjes tot 20 maal langer meegaan dan standaard decoupeerzaagjes. Je zaagt ermee op professioneel niveau. Deze decoupeerzaag zaagjes zagen door hout en metaal zonder dat je van zaagje hoeft te wisselen. Ze zijn geschikt voor het snel, en netjes zagen van hout en metalen bouwmaterialen zoals: Houten planken met metalen bekleding en wapening, geharde nagels, staalschoeven en bevestigingsmiddelen in hout. De universele T-aansluiting maakt deze zaagjes ook geschikt voor o.a. op de decoupeerzagen van Bosch, Black + Decker, Makita, Metabo, en Skil. De dezelfde kwaliteit is ook leverbaar in U-schacht decoupeerzaagbladen van Bosch.

 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Bosch Harmetaal Technologie
 • T-schacht
 • Kwaliteit: HSS, gezet, gefreesd
 • Lengte: 10 cm
 • Tandafstand: 1,2-2,6 mm
 • Geschikt voor: Hout en staal (1,5-10 mm), buizen + profielen, incl. aluminium (Ø <30 mm)

Bestel de Bosch T 123 XF Progressor bij deze vertrouwde webshops:


Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: DeWalt 5-delige Decoupeerzaagbladenset T301BCP (hout) - €21,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DeWalt 5-delige Decoupeerzaagbladenset T301BCP (hout)
Laatste updates:
 • €21,99 - september 29, 2022
 • €22,99 - september 27, 2022
 • €21,99 - september 26, 2022
 • €22,99 - september 23, 2022
 • €21,99 - september 21, 2022
 • €22,99 - september 19, 2022
 • €21,99 - september 17, 2022
 • €22,99 - september 15, 2022
Sinds: mei 16, 2022
 • Hoogste prijs: €22,99 - juni 22, 2022
 • Laagste prijs: €21,00 - mei 16, 2022
De beste middenklas decoupeerzaagbladen voor hout: DeWalt 5-delige Decoupeerzaagbladenset T301BCP

Of je nu hout of metaal wilt zagen, wát je zaagt bepaalt welk zaagje je nodig hebt. Voor het zagen van hout kun je dit weer onderverdelen in fijn zagen of grof zagen. De materiaalkwaliteit, het aantal tanden, de afstand tussen de tanden en de tandzetting zijn allemaal bepalend. Om die reden kiezen we als beste decoupeerzaagbladen voor hout voor DeWalt decoupeerzaagjes in voordeelverpakking.  Geen stevige cassette, maar zonder opsmuk wel gewoon 5 goede decoupeerzaagblad voor onder de € 20,00. Daarmee heb je de Amerikaanse DeWalt-kwaliteit die gewoon goed is, en gelijktijdig meerdere zaagjes om uit te kiezen. Waar Bosch bijvoorbeeld zich meer richt op de doe-het-zelver, gaat DeWalt wat meer richting professioneel gebruik.  DeWalt decoupeerzaagbladen voor hout bieden je een goede verhouding tussen hardheid en buigzaamheid, wat ze geschikt maakt voor het zagen van alle soorten hout zoals: zacht hout, verlijmd hout, spaan- en vezelplaat, MDF, constructiehout en multiplex.

 • Geschikt voor de hobbyist en professionals
 • T-schacht
 • Kwaliteit: staal, bimetaal
 • Lengte: 11,8 cm, 6,5 cm, 9,1 cm
 • Tandafstand: 2,5 mm
 • Geschikt voor: Hout, plaatwerk, laminaat

Bestel de DeWalt 5-delige Decoupeerzaagbladenset T301BCP bij deze vertrouwde webshops:


terug naar menu ↑

Wat kosten decoupeerzaagbladen?

Decoupeerzaagbladen kun je per stuk kopen of in een cassette/verpakking waarin meerdere zaagjes zitten. Meestal zijn de zaagjes overzichtelijk verpakt en kun je in een oogopslag zien welk type zaagjes je koopt. (Geschikt voor hout, metaal, keramiek, enz.) Meerdere stuks in één verpakking kopen is doorgaans, omgerekend in prijs per stuk, voordeliger. Bosch, Makita, Festool, DeWalt en Skill en Black + Decker decoupeerzaag zaagjes voor doe-het-zelvers bevinden zich in de prijsklasse vanaf € 5,00 per zaagje. IJzersterke decoupeerzaagblad met een lange levensduur waar professionals door hout en metaal zagen kosten tot € 35,00 per zaagje.

terug naar menu ↑

Welke soorten decoupeerzaag zaagjes zijn er?

Decoupeerzaag zaagjes zijn onder te verdelen op verschillende kwaliteitspunten: Dit zijn: schachttype, tandzetting, kwaliteit/hardheid, en de breedte van de zaagjes. Voor elk type materiaal dat je met een decoupeerzaag kunt zagen, zijn er speciale zaagjes leverbaar. Het aanbod is zeer breed, waardoor je kunt twijfelen wat je zou kunnen aanschaffen. Fabrikanten helpen je daarbij door op de zaagjes zelf, met kleurcodes en simpelweg in woorden erop gedrukt, wat je met het zaagje kunt zagen.

Decoupeerzaagblad met U- of T-schacht

Decoupeerzaagjes zijn niet universeel. Of een decoupeerzaagblad past in de decoupeerzaag is afhankelijk van de vorm van de as. Deze heeft een T- of U-schacht.  Meest voorkomend is de T-schacht. Decoupeerzaagjes met T-schacht zijn te gebruiken voor de decoupeerzagen van o.a.: Bosch, Makita, Festool, DeWalt, Metabo en Skil. Black + Dekker decoupeerzaagjes hebben een U-schacht. Het verschil is aan de zaagjes voor de decoupeerzaag duidelijk te zien: decoupeerzaagbladen geschikt voor een T-schacht hebben boven aan het blad de vorm van een t. Decoupeerzaagbladen geschikt voor een U-schacht hebben een u-vormige uitsparing met daaronder een kleine opening.   

De tandzetting van decoupeerzaag zaagjes

Wanneer je decoupeerzaag zaagjes bekijkt zie je dat niet alleen de afstand tussen de tanden verschilt, maar ook naar welke kant ze wijzen (tandzetting). Er zijn drie verschillende soorten tandzetting: de positieve, neutrale en negatieve tandzetting.

Bij een positieve hoek wijzen de tandpunten naar de decoupeerzaag toe. Wanneer je start met zagen ontstaat een teruggaande beweging waardoor minder remwerking ontstaat. Met dit type decoupeerzaagbladen zaag je snel maar krijg je een minder mooie zaagsnede omdat er splintervorming optreden.

Bij een neutrale hoek staan de tanden recht op het zaagblad. De tanden zijn aan beiden kanten geslepen en dat maakt dit type decoupeerzaagbladen geschikt voor fijnere zaagsneden in hout en ander splintergevoelig materiaal.

Decoupeerzaagbladen met een negatieve hoek zijn het tegenovergestelde van decoupeerzaagbladen met een positieve hoek: de zaagtanden wijzen van de decoupeerzaag af. Dit heeft een remmende werking waardoor je langzamer zaagt, maar dat wordt goed gemaakt met geen splintervorming aan de goede zijde van je werkstuk. Een nadeel is dat dit type zaagjes voor terugslag kunnen zorgen. Het is zaak om bij decoupeerzaagbladen met een negatieve hoek de machine goed op het werkstuk te drukken om terugslag te voorkomen.

Tandvormen

Naast de stand van de tanden is er ook nog verschil in vorm:

 • Gefreesde en gegolfde tanden: lange levensduur en geschikt voor grof zaagwerk in zachte en middelharde materialen. O.a.: hout plaatwerk tot 4 mm dikte en metaal.
 • Gefreesd en gezette tanden; lange levensduur en geschikt voor hout en metaal.  
 • Geslepen en gezette tanden; voor zuiver en nauwkeurig zagen in zachte en middelharde materialen.

Hardheid en kwaliteit

Voor je gaat zagen is het belangrijk om de juiste kwaliteit/hardheid van het decoupeerzaagblad te kiezen. Meest voorkomende zijn:

 • HCS (hoog koolstofstaal): geschikt voor zacht materiaal zoals hout, kunststof
 • HSS (snelstaal): geschikt voor hout en hard metaal
 • BIM: een combinatie uit een HCS zaagblad en HSS tanden voor een hoge slijtvastheid en hittebestendigheid
 • CV (gelegeerd staal): geschikt voor zacht materiaal als kunststof en hout
 • CV carbide: geschikt voor metaal, steen en beton
 • CV Diamant: geschikt voor glas en keramiek

Duizelt het je van de afkortingen en nummers op de verpakking? Geen nood. Op de verpakking, en bij de productomschrijving als je online decoupeerzaagbladen wilt kopen, staat ook precies omschreven voor welk type materiaal het zaagje geschikt is.

Decoupeerzaagblad breedte

Dat een decoupeerzaagblad slechts aan één zijde bevestigd zit zorgt ervoor dat je eenvoudig bochten en vormen kunt zagen. Bij het zagen van rechte lijnen kan dit er juist voor zorgen dat je gaat ‘slingeren’. Een breder decoupeerzaagblad kiezen voorkomt dit probleem. Vuistregel is: kies voor het zagen van bochten en vormen een dunner zaagblad en voor het zagen rechte lijnen een dikker zaagje.

Een kort of lang decoupeerzaag zaagje gebruiken?

Of je korte of lange decoupeerzaagjes nodig hebt is afhankelijk van het materiaal dat je wilt zagen. In de regel kies je voor een decoupeerzaagblad waarvan minimaal 3 tanden samen de dikte van het te zagen materiaal hebben. Dit betekent dat je voor het zagen van dun materiaal kiest voor een kort zaagblad met dicht op elkaar staande tanden, en voor balken en dik plaatwerk een langer decoupeerzaagblad gebruikt waarbij ook de tandafstand groter is.  

terug naar menu ↑

Conclusie

 • Er is een overweldigende keus op het gebied van decoupeerzaagbladen. Elk type zaagje onderscheidt zich op 5 kwaliteitspunten: schachttype, tandzetting, kwaliteit/hardheid, en de breedte van de zaagjes. Samen bepalen deze punten voor welk materiaal je de zaag kunt gebruiken.
 • Zaagbladen voor professionals zijn gemaakt van harder materiaal en hebben een optimale tanddeling. Dit maakt ze duurder, maar kun je zeer secuur zagen met zaagjes die zeer lang meer gaan.
 • Zaagbladen zijn er voor hout, metaal, hout/metaal, glas/keramiek of universeel. Doe-het-zelvers komen met een setje universele decoupeerzaagbladen en een setje zaagjes voor hout een heel eind.
 • Voor het zagen van lange rechte lijnen heb je stabiliteit nodig en kun je beter een dikker zaagblad nemen. Voor het zagen van bochten werk je het best met een wat dunner zaagblad omdat deze flexibeler meebeweegt.
 • Het aantal tanden van het zaagblad is medebepalend voor de zaagsnelheid. Met minder en hoe grove de tanden, hoe sneller je zaagt. Het nadeel is splintervorming. Hoe meer en hoe fijnere de tanden hoe langzamer je zaagt, maar ook hoe fijner de afwerking is.

Zaagwijzer.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart