Metabo KGS 254 M review

Wil je een Metabo KGS 254 M kopen en ben je benieuwd naar de prestaties? We hebben deze afkort- en verstekzaag op een aantal punten voor je vergeleken. De Metabo KGS 254 M is het grotere broertje van de KGS 216 M en bied je meer motorpower en een hoger aantal toeren per minuut. Ook heeft deze zaag een groter zaagblad (254 mm). Wat gelijk blijft is dat ook deze afkort-verstekzaag een trekfunctie en de lasergeleider heeft. Wat de overige specificaties zijn zetten we, samen met de voor- en nadelen van de Metabo KGS 254 M afkort-verstekzaag in dit artikel op een rijtje.

De Metabo KGS 254 M uitgelicht

Eerst even kort over de makers: Metabo is een Duits merk dat elektronisch gereedschap maakt voor professioneel gebruik in de bouw en landbouw. Maar Metabo is ook een merk voor doe-het-zelfvers die hoge eisen stellen aan hun gereedschap. Metabo staat voor innovatief, krachtig, ergonomisch vormgegeven gereedschap dat lang mee moet kunnen gaan.

  • Trekfunctie, lasergeleiding, veiligheidsstop
  • 1800 Watt motor
  • Robuuste constructie van aluminium persgietwerk
  • Snelle en precieze instelling van gangbare hoeken via vergrendelpunten
  • Traploos uittrekbare tafelverbredingen voor grotere werkstukken
  • Eenvoudige zaagbladwissel door asvergrendeling; het weghalen van de pendelbeschermkap is niet nodig
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Metabo Afkortzaag KGS 254 M met trekfunctie | nieuw model - 602540000 - €292,81

Waarvoor gebruik je de Metabo KGS 254 M?

De Metabo KGS 254 M is een afkort- verstekzaag met trekfunctie. De machine is geschikt voor rechtzagen en verstekzagen, afschuinen en dubbelverstekzagen van hout, hardhout, MDF en kunststof. Dankzij de trekfunctie en uitschuifbare materiaalondersteuning kun je de zaag niet alleen gebruiken voor latten, buizen en smalle balken, maar ook voor grotere werkstukken.

Algemene indruk

Zoals al gezegd staat Metabo voor gereedschappen van uitstekende kwaliteit. Dit blijkt niet alleen uit de solide constructies maar ook aan de manier van afwerking van deze combinatiezaag. Bijna alles is van hoogwaardig materiaal en zonder scherpe hoeken en randen afgewerkt. De body van de Metabo KGS 254 M is compact en gemaakt van gegoten aluminium. Er zijn slechts een paar componenten gemaakt van plastic. De schakelaars zijn intuïtief te gebruiken zodat je gebruiksvriendelijk kunt werken.

Als je de zaag inschakelt, merk je meteen de prettige eigenschappen, ondanks het ontbreken van een softstart. De 1800 Watt motor is krachtig en het toerental blijft tijdens het zagen mooi constant en dat zorgt voor mooie zaagsneden. De zaag loopt aangenaam stil, maar voor een stukje extra bescherming is gehoorbescherming altijd aan te raden. De laser werkt net als de ledverlichting op stroom, dus batterijen wisselen is niet nodig. De Metabo KGS 254 M wordt geleverd met een stofzak, maar deze is al snel te klein wanneer je veel moet zagen. Het bespaart je tijd en rommel wanneer je bij langduriger zagen de zaag aansluit op een stofzuiger.  

Algemene indruk Metabo KGS 254 M
De Metabo KGS 254 M voldoet eigenlijk aan alle wensen

Verstekzagen met de Metabo KGS 254 M

Verstekzagen gaat eenvoudig en nauwkeurig. De draaischijfinstelling kan zowel links als rechts tot 47 ° ingesteld worden. De zaagkop draait naar één zijnde waardoor de zaagbladhelling links 47 ° is en rechts 2 °. Prettig is dat de hoekweergave op de zaagplaat overzichtelijk de ingestelde hoek aangeeft. Dubbel verstekzagen kan door de zaagkop te kantelen. Om de hoekpositie van de zaagkop te kunnen wijzigen, moet de hoek achter de zaagkop worden aangepast.

Veelzijdige afkortzaag met trekfunctie

Het voordeel van een trekfunctie is dat je bredere werkstukken kunt zagen. Dit komt omdat een trekfunctie de zaagbreedte verlengt. Via buizen en een beweegbare arm kan de zaag naar voren bewogen worden. Omdat de Metabo KGS 254 M is uitgerust met een trekfunctie zijn de toepassingsingsmogelijkheden veelzijdig.

Voordelen van de Metabo KGS 254 M

Werk je niet altijd in de eigen werkplaats? Dankzij het relatief lichte gewicht van 16 kilo, de ergonomische draaggrepen en de praktische kabelverwerking is de Metabo KGS 254 M ook geschikt voor transport. De motor is krachtig genoeg voor zwaarder werk en de grootte van het zaagblad (254 mm) zorgt voor een ruime zaagdiepte en zaagbreedte. Een zaagdieptebegrenzer zorgt ervoor dat je met deze afkort- en verstekzaak niet alleen hout en kunststof kunt doorzagen, maar er ook groeven in kunt zagen. De zaag heeft zijdelings verschuifbare geleiders en een transparante beschermkap rondom de zaag die bijdragen aan veilig zagen. Ledverlichting geeft je goed zicht op het werkstuk.

Wat zijn de zaagprestaties van de Metabo KGS 254 M?

Deze zaag met 1800 Watt motor heeft geen enkele moeite om door (hard) hout, gecoate panelen en kunststoffen te zagen.  Bij een normale belasting gaat dit met 3150 toeren per minuut (onbelast toerental: 4500). Er wordt een HM-zaagblad meegeleverd die geschikt is voor het zagen van hard- en zachthout. Het zaagblad heeft een diameter van 254 mm en een dikte van 2,4 mm, wat goed is voor de volgende prestaties:

  • Maximale zaagbreedte 90°: 305 mm
  • Maximale zaagbreedte 45°: 205 mm
  • Maximale zaagdiepte 90°: 92 mm
  • Maximale zaagdiepte 45°: 47 mm
Zaagprestaties Metabo KGS 254 M
De Metabo KGS 254 M is een ware krachtpatser!

Nadelen Metabo KGS 254 M

Heeft de Metabo KGS 254 M ook nog nadelen? De laser van de lasergeleider is bij een eerste gebruik niet helemaal correct en moet zelf wat worden aangepast. Wanneer je de machine start is deze probleemloos snel en stabiel op toeren zonder te haperen, maar een softstart zou prettig geweest zijn om de motor te beschermen. De zaagkop van deze machine is naar één zijde kantelbaar en niet naar beide kanten.

Conclusie

De Metabo afkort- en verstekzaag KGS 254 M, die zijn naam dankt aan de 254 mm van het zaagblad, is een compacte, lichtgewicht, robuuste zaag met ergonomische handgrepen en een laser om de zaaglijn weer te geven. De zaag heeft een krachtige 1800 Watt motor waarmee het een geschikte machine is om regelmatig in te zetten. Het gewicht van 16 kilo maakt de zaag stabiel, zonder dat de zaag te zwaar wordt voor transport. Het relatief lichte gewicht dankt de zaag aan gegoten aluminium componenten. De Metabo KGS 254 M is een afkort- en verstekzaag waar de doe-het-zelver die vaak klust prima mee aan de slag kan. Een naar twee zijde kantelbare zaagkop en een softstart zouden deze zaag nog completer hebben gemaakt.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Metabo Afkortzaag KGS 254 M met trekfunctie | nieuw model - 602540000 - €292,81

Zaagwijzer.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart